Tot acasa-i mai bine

Ai grija de aparatele tale electrocasnice

Curatati ce se varsa pe aragaz

Daca nu se aprinde un arzator, probabil ca vinovatul este mancarea varsata. Folositi o periuta de dinti pentru a curata scurgerile de alimente de pe aprinzator. Pe un aragaz cu aprindere electronica, este o mica bucata de ceramica situata fie pe plita, fie sub placa de etansare a ceramicii. De asemenea, asigurati-va ca placa rotunda de etansare ceramica este asezata corect pe arzator.

Combateti sindromul frigiderului urat mirositor

Daca curentul dvs. se ia si mancarea din frigider si congelator se strica, aveti o mizerie foarte urat mirositoare de rezolvat, remarca angajatii de la o firma care repara electrocasnice. Iata ce trebuie sa faceti pentru a scapa de miros:

  1. Scoateti mancarea si stergeti totul cu un spray dezinfectant de curatat.
  2. Curatati toate colturile din congelator, in special suporturile rafturilor.
  3. Spargeti aproximativ 12 brichete de carbune si intindeti bucatile pe doua tavi. Una merge in frigider, cealalta in congelator.
  4. Faceti mingiute dintr-un ziar si umpleti rafturile cu ele.
  5. Inchideti usile si indepartati-va, oferind timp carbunelui si ziarului sa absoarba mirosurile.
  6. Inlocuiti vechiul ziar si carbune vechi cu altele noi in fiecare zi timp de aproximativ o saptamana sau pana cand mirosul dispare.

Arzatoarele aragazelor electrice au nevoie de contact bun

Daca un arzator de pe aragazul electric nu functioneaza corect, opriti arzatorul si scoateti aparatul din priza. Apoi conectati-l din nou si agitati-l. Daca se simte slabit, scoateti din nou arzatorul si indoiti varfurile arzatorului usor spre exterior pentru o conexiune mai stransa.

Curatati garniturile frigiderului

Daca pastrati garniturile usii frigiderului curate, acestea se vor sigila corespunzator si vor prelungi viata frigiderului. Dar daca lasati alimente lipicioase precum siropul si gemul sa se acumuleze pe garnitura usii, acestea vor lipi garnitura de cadru. Daca trageti mai tare de o usa blocata, in cele din urma rupeti garnitura, iar acest lucru va va costa 300 de lei sau mai mult pentru a se putea remedia. In plus, daca usa nu se etanseaza corect, frigiderul trebuie sa functioneze mai mult si asta va creste pretul facturii electrice. Curatati garnitura usii cu apa calda si un burete. Nu utilizati detergenti; pot deteriora garnitura.

Curatati mizeria depozitata pe aparatele de eliminare a resturilor

Dispozitivul dvs. va mirosi mai bine daca curatati protectia impotriva stropilor. Ridicati clapetele si frecati-le (in special partea inferioara) cu o periuta de dinti si un curatator pentru grasime.

Infierbantati uscatoarele caldute

Daca uscatorul dvs. de haine nu se incalzeste corect, asigurati-va mai intai ca aparatul nu este setat la ,,puf de aer”? Este o setare fara caldura. Daca nu este vorba despre asta, atunci filtrul de scame poate fi infundat. Chiar daca filtrul pare curat, acesta poate fi acoperit de o pelicula aproape invizibila cauzata de foile de uscator. Testati filtrul turnand apa in el. Daca filtrul contine apa, a venit timpul sa il curatati.

Acest lucru reduce fluxul de aer si forteaza termostatul sa opreasca caldura inainte ca hainele sa fie uscate. Scoateti filtrul si spalati-l in apa fierbinte cu putin detergent de rufe si o perie rigida de bucatarie. De asemenea, verificati orificiul de aerisire exterior pentru eventuale scame care s-ar fi putut acumula acolo, recomanda situl web www.reparatii-electrocasnice.net.

Amintiti-va de butonul magic

Toate aparatele de eliminare au un mod de suprasarcina care opreste automat alimentarea atunci cand motorul se supraincarca si se incalzeste prea mult. Odata ce motorul se raceste, pur si simplu apasati butonul de resetare pe partea laterala sau sub unitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *