Daca ati mai aplicat vreodata folie auto pe geamurile autoturismului Dvs, atunci stiti ca, intr-un final, folia se va desprinde sau va face bule. Diferenta intre un montaj bun si unul de slaba calitate o face perioada de timp care trece pana cand incepe folia sa cedeze. Daca a fost aplicata prost, atunci se poate dezlipi sau face bule rapid. Acest lucru se intampla adesea daca incercati sa o aplicati singur, mai ales pentru prima data.
Cat ar trebui sa dureze folia auto?
Perioada de timp in care ar trebui sa va asteptati sa reziste folia inainte de a fi nevoie sa fie montata alta depinde de mai multi factori:
- Tipul de produs folosit. Folia simpla care contine doar vopsea, desi foarte ieftina, poate dura doar un an sau doi. Filmul hibrid care contine atat vopsea cat si metale reflectorizante dureaza patru pana la cinci ani. Folia foarte scumpa, care se fabrica intr-o camera cu vid, poate dura pana la un deceniu. Atunci cand alegeti ce folie auto sa cumparati, merita sa luati in considerare cat timp intentionati sa pastrati masina. De asemenea, e bine de stiut ca unele folii hibride pot interfera cu receptia celularelor din cauza cantitatii de metal din ele.
- Calitatea aplicarii. Un montaj profesional buna va dura, in general, o perioada mai lunga decat in cazul in care faceti singur montajul, recomanda platforma web folie-auto.net.
- Clima locala. O folie auto are in general o viata mai lunga in zonele mai reci si cu mai multi nori. Daca locuiti intr-o zona cu mult soare, atunci expunerea constanta la soare va reduce durata de viata a foliei. Pentru a afla la ce sa va asteptati, ar trebui sa discutati cu persoana care face montajul, sau cu alti soferi care locuiesc in zona dvs si au si ei folie montata pe masini. Bineinteles, deoarece folia este aplicata pe interiorul ferestrei, ea nu va fi afectata de ploaie sau zapada.
Ar trebui sa remediati singur problemele foliei?
Uneori da, alteori ba. Daca ati apelat la un montaj profesional, si este inca in garantie, ar trebui mergeti inapoi la firma respectiva si sa solicitati o refacere. Daca ati facut montajul singur, atunci puteti incerca sa-l reparati, dar tineti cont ca daca ati facut o treaba proasta prima data, reparatiile pot fi si de o calitate inferioara. Aplicarea foliei auto necesita multa rabdare, si este extrem de meticuloasa, asa ca nu e nici o rusine sa nu reusiti sa o faci bine.
Cum procedati daca folia se cojeste?
In cazul in care folia se decojeste, poate fi necesara inlocuirea ei, informeaza un atelier de folie auto Suceava. Uneori, problema poate fi rezolvata aplicand o solutie de apa si sapun, si apoi folosind o racleta pentru a o aseza la loc, dupa ce in prealabil neteziti orice bule. Cu toate acestea, de regula este mai bine sa marcati un patrat in jurul zonei deteriorate si sa-l taiati cu o lama de ras. Aplicati o ceata fina de apa si apoi indepartati sectiunea, asigurandu-va ca dati jos ambele straturi. Curatati bine fereastra expusa, apoi taiati o noua sectiune cu aproximativ un cm mai mare, umeziti fereastra si aplicati noua folie. Este evident ca ar trebui sa utilizati aceeasi nuanta de folie pe care ati folosit-o initial.
Cum remediati folia incretita?
Pulverizati marginile zonei incretite cu apa distilata, apoi ridicati-o usor de pe fereastra folosind o lama de ras. Trageti zona incretita inapoi, apoi pulverizati apa atat pe folie, cat si pe sticla. Folositi o racleta pentru a apasa ferm folia inapoi pe geam, incepand din interior si mergand pana la margine. Lasati apoi sa se usuce timp de aproximativ o ora. Daca aceasta operatiune nu functioneaza, sau daca nu ati reusit sa ridicati folia de pe geam fara sa o taiati sau sa o rupeti, atunci ar trebui sa utilizati metoda descrisa la folia decojita pentru a inlocui zona deteriorata.