Tot acasa-i mai bine

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre curatarea tapiteriei

Ce este curatarea tapiteriei?

Daca nu ati programat niciodata curatarea tapiteriei pentru casa sau biroul dvs., ati putea fi surprins sa aflati de ce acest serviciu este atat de vital. Fie ca este vorba de covoare, lenjerie de pat si lenjerie de pat, perdele sau mobilier tapitat, toate tesaturile trebuie curatate in mod regulat si mai ales cu cat intra in contact cu animalele de companie si oamenii.

Unii proprietari de case amana curatarea tapiteriei intr-o casa pur si simplu pentru ca nu inteleg procesul si beneficiile sale. De asemenea, proprietarii de locuinte ar putea presupune ca pot curata singuri tesatura mobilierului, cu un accesoriu de perie pentru tesaturi pe aspirator sau cu o solutie de curatare facuta in casa.

Inainte de a incerca sa abordati curatarea canapelelor din casa sau orice alta curatare a mobilierului din tesatura, ati putea nota cateva informatii vitale despre acest proces si de ce este mai bine sa fie lasat in seama profesionistilor de la o curatatorie covoare sector 2. De asemenea, ati putea lua in considerare cateva sfaturi despre cum sa pastrati mobila curata si pentru cand este timpul sa apelati la curatarea mobilei, perdelelor si covoarelor.

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre curatarea tapiteriei

Curatarea tapiteriei va varia in functie de materialul de mobilier in sine, precum si de nivelurile sale de murdarie, daca are nevoie de curatare la fata locului si de neutralizarea mirosului si, desigur, de bugetul proprietarului de locuinta! Retineti procesul standard de curatare a tapiteriei, astfel incat sa stiti la ce va puteti astepta in mod rezonabil cu serviciile de curatare a canapelelor din apropierea dumneavoastra:

  • Serviciile de curatare a mobilei si canapelelor dintr-o casa incep cu o inspectie completa a mobilierului, pentru a observa uzura, semne de deteriorare, pete, decolorare si altele asemenea. Un profesionist in curatenie va trebui, de asemenea, sa noteze si tipul de tesatura si nivelurile de murdarie.
  • Serviciile de curatare a mobilei includ apoi o aspirare completa, folosind de obicei un aspirator de mare putere cu perii speciale, inclusiv cele care ajung in crapaturile dintre brate si de-a lungul spatelui mobilei. Acest echipament de curatare ofera o curatare temeinica, dar delicata, indepartand murdaria de suprafata, praful, scamele si alte resturi.
  • Dupa aspirare se aplica adesea un tratament prealabil punctual, pentru a ajuta la desprinderea murdariei, a resturilor alimentare, a uleiurilor si a altor reziduuri.
  • Dupa aspirare si tratarea pe alocuri, mobila este conditionata cu un detergent sau sampon specializat si apoi clatita. Piesele sunt aspirate inca o data, pentru a extrage urmele ramase de apa de clatire.
  • In unele cazuri, curatarea mobilei implica doar extractia cu apa calda sau curatarea cu aburi si fara sampon. Aceasta este o alegere excelenta pentru proprietarii de locuinte sensibili la substantele chimice din detergenti si pentru uciderea sporilor de mucegai care se dezvolta de-a lungul tesaturii mobilei, recomanda www.spalatoriecovoare.net.
  • In functie de mobilier, se aplica neutralizatori de mirosuri, pentru a elimina mirosurile de animale de companie, mirosurile de mancare, mirosul persistent de fum de tigara si alte mirosuri de acest gen. Acest pas este de o importanta vitala pentru mobila distrusa in urma unei inundatii sau a unui alt dezastru, deoarece mirosurile de mucegai persista adesea chiar si dupa o curatare adecvata a tapiteriei.

Retineti ca curatarea profesionala a tapiteriei include pernele, zonele din spatele scaunelor si canapelelor si chiar pernele de aruncat in unele cazuri! Aceasta curatare amanuntita asigura ca nicio zona nu este trecuta cu vederea si ca mobilierul este impecabil si arata ca nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *