Sanatate & Wellness

Te gandesti sa iti faci un tatuaj?

Deci, vrei sa iti faci un tatuaj. Ai ales modelul, iar acum trebuie sa decizi unde sa te inscrii. Ei bine, nu esti singurul. Potrivit unui sondaj recent , tatuajele sunt mai populare ca niciodata. Aproape 30% dintre tineri au cel putin 1 tatuaj, iar dintre cei cu un singur tatuaj, rareori se opresc aici. Aproape 70% dintre ei au 2 sau mai multe. Dar de unde stii daca salonul de tatuaje pe care vrei sa il alegi este sigur? In orice tara, guvernul este responsabil de reglementarea saloanelor de tatuaje. Bineinteles, regulile pot varia de la tara la tara. Este posibil ca unele comunitati sa nu aiba deloc restrictii.

Tatuajele sunt o arta riscanta?

Cand iti faci un tatuaj, artistul foloseste o masina de mana care contine unul sau mai multe ace. Masina va intepa stratul superior al pielii si introduce mici picaturi de cerneala. Procedura nu foloseste niciun anestezic si poate fi oarecum dureroasa.

Dar te poate imbolnavi in cazul in care ai o reactie alergica la cerneala tatuajului. Si ai putea ajunge la o infectie a pielii, cum ar fi Staphylococcus aureus sau o boala transmisibila de sange, cum ar fi tetanosul, hepatita B sau hepatita C. Au fost raportate chiar si cazuri de infectii ale tesuturilor moi din cerneala contaminata.

Fii in siguranta

Deci, cum poti fi sigur ca eviti riscurile si ca mergi undeva unde vei fi in siguranta? Exista cateva reguli pe care ar trebui sa le urmezi daca doresti sa iti faci un tatuaj si vrei sa fie facut corect. In primul rand, nu o face singur si nici nu lasa un amator sa o faca.

In schimb, platforma Salon-tatuaje.ro va recomanda sa gasiti un artist de incredere, cu o diploma. Asta inseamna ca trebuie sa te adresezi departamentului de sanatate local. De asemenea, urmeaza acesti pasi pentru a gasi un salon de incredere:

  1. Mergi doar la un salon de tatuaje in care toti angajatii sunt instruiti corespunzator.
  2. Asigura-te ca artistul de tatuaje poarta manusi noi de unica folosinta pentru a va minimiza riscul de contaminare. Si ca le arunca la gunoi intre tatuaje.
  3. Verifica daca foloseste ace din recipiente sigilate si daca tavile pentru pigmenti sunt noi.
  4. Asigura-te ca salonul are un aparat de sterilizare si il foloseste pentru a curata echipamentele care sunt prea scumpe pentru a fi aruncate.
  5. Nu-ti fie teama sa intrebi cum sterilizeaza angajatii blaturile, mesele si scaunele. Ar trebui sa utilizeze un dezinfectant pe baza de inalbitor. Daca salonul nu este curat, pleaca de acolo. Sangele circula si poate contamina toate tipurile de suprafete.
  6. Intreaba de unde provine cerneala. Unele cerneluri pot contine metale si solventi care sunt nocive.

Iata unul dintre cele mai mari sfaturi dintre toate: nu lasa alcoolul sa-ti impiedice judecata. Sa-ti faci un tatuaj este interesant, dar este si permanent. Gandeste-te mult si serios si, atunci cand faci acest lucru, asigura-te ca siguranta este cea mai importanta din mintea ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *