Sanatate & Wellness

Hemoroizi – Tratamente naturiste vs. interventii chirurgicale

Hemoroizii sunt vene dilatate si inflamate care apar in interiorul canalului anal. Odata aparuti, acestia trebuie tratati la timp fara a se intarzia tratarea lor, deoarece se pot agrava intr-un ritm alert. De regula, hemoroizii isi fac simtita aparitia datorita sangerarilor care sunt prezente in scaun si pe hartia igienica sau datorita durerilor si mancarimilor tot mai persistente in zona anala. Daca sunt tratati la timp si corespunzator, hemoroizii sunt o boala usor de tratat, insa daca sunt ignorati pot aparea complicatii a caror rezolvare necesita o interventie chirurgicala.

Tratamente naturiste vs interventii chirurgicale

Tratamentele naturiste, reprezinta una dintre cele mai utilizate tratamente in ziua de azi, pentru vindecarea multor boli, nu doar in cazul hemoroizilor. Pentru a scapa de constipatie se pot consuma fibre alimentare – aceasta solutie naturista nu are efecte secundare si nu da dependenta pe termen lung. Ceaiul 100% natural este extrem de bun penru hidratarea organismului si totodata pentru controlarea constipatiei. Tot in categoria tratamentelor naturiste intra si utilizarea cremelor naturiste, acestea au un rol calmant si revigorator. Prin comparatie cu interventiile chirurgicale, tratamentele naturiste sunt mult mai putin costisitoare si sunt nedureroase. Unii specialisti sustin ca tratamentul cu produse naturiste are efecte mult mai benefice si mai rapide decat unele medicamentatia clasica.

Avantajele tartamentelor naturiste pentru indepartarea hemoroizilor

Administrarea fibrelor in procesul tratarii hemoroizilor este absolut necesara, deoarece acestea reprezinta un mod ideal de a tine constipatia la distanta, lucru esential pentru a se evita agravarea hemoroizilor. Aceste fibre se pot consuma o data sau chiar si de 2 ori pe zi daca sunt respectate aceste indicatii atunci pacientii fac un pas important spre vindecare. Consumul de fibre este obligatoriu si in cazul efectuarii unei interventii chirurgicale, astfel in urma unei operatii de hemoroizi, alimentatia trebuie sa fie bazata pe fibre si vitamine. Un alt tratament naturist foarte bun contra hemoroizilor, il reprezinta administrarea de ceaiuri 100% naturale. Administrarea acestor ceaiuri este extrem de benefica pentru tot organismul. Hidratarea corecta este absolut necesara atat pentru buna functionare a organismului cat si pentru evitarea constipatiei. Este de preferat ca pacientii suferinzi de hemoroizi sa inlocuiasca celebrele laxative, care va pot face rau, cu aceste ceaiuri naturale, care nu au nici un fel de contraindicatii.

De asemenea, substantele din ceaiurile naturale ajuta la reducerea iritatiilor si a inflamatiilor, astfel pacientii tind sa aiba o stare de confort sporit. Intrucat hidratarea organismului este esentiala, consumarea acestor ceaiuri este extrem de utila si pe perioada zilelor caniculare de vara. Cremele pe baza de incrediente naturale, reprezinta un alt tratament benefic contra hemoroizilor si fisurilor anale. Aceste creme au rolul de a inlatura foarte rapid durerile provocate de hemoroizi, de asemenea ele reduc cu succes presiunea, inflamatiile, mancarimile si dau pacientilor o senzatie de confort sporit. Odata aplicate direct pe zona afectata, cremele pe baza de plante naturale ajuta si grabesc procesul de vindecare a bolii hemoroidale. Aceste creme au efecte cicatrizante si antiinflamatorii. Daca pacientii sufera de boala hemoroidala este indicat ca in prima faza sa apeleze la aceste tratamente nedureroase si foarte putin costisitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *