De afaceri

Cum gasesti cel mai bun schimb valutar in trei pasi?

In cazul in care te gandesti de ce conteaza asa de mult sa gasesti cel mai bun schimb valutar, raspunsul este simplu: vei reusi sa economisesti sume considerabile de bani. Acestea fiind spuse, mai trebuie sa stii ca nu rata de schimb este singurul aspect pe care trebuie sa il urmaresti, ci mai exista si alti factori ce trebuie sa ii iei in calcul. In cadrul acestui articol iti vom prezenta cei mai importanti trei pasi pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a gasi cel mai bun schimb valutar.

1. Unde se afla biroul de schimb valutar?

Un aspect foarte important cand vine vorba de alegerea casei de schimb valutar potrivite este locatia acesteia. In primul rand conteaza cat de aproape este de tine si in al doilea rand trebuie sa stii ca la aeroport spre exemplu cursurile sunt mult mai dezavantajoase decat atunci cand schimbi bani in oras.

Unul dintre factorii care fac ca o casa de schimb valutar din mall sau din aeroport sa aiba un curs mai nefavorabil sunt chiriile foarte mari. In plus, in oras concurenta este una acerba, astfel incat fiecare exchange trebuie sa mentina o rata de schimb competitiva, concluzioneaza site-ul www.schimbvalutar.net. Pe de alta parte, daca urmatoarea cea mai apropiata casa de schimb fata de aeroport este la 20 de km, cumva exista un monopol si firmele profita de acest lucru si seteaza orice curs doresc.

Acestea fiind spuse, recomandarea noastra este sa schimbi banii mereu in centru, in zonele unde concurenta este mare. O alta metoda foarte buna este sa lucrezi cu un lant de case de schimb valutar, care au 5-6 locatii in tot orasul si care sunt cunoscute si cu vechime. Oriunde te afli vei avea la indemana un sediu al acestora si deoarece fac foarte multe tranzactii, au un curs de schimb foarte bun.

2. Care este rata de schimb?

Am mentionat in introducerea acestui articol ca rata de schimb nu este singurul aspect care face diferenta dintre doua case de schimb. Adevarat, insa cu siguranta este unul dintre cele mai importanti trei factori de avut in vedere. Chiar si o mica diferenta aproape insesizabila poate aduce economii mari in timp sau atunci cand schimbi sume mari.

Cu toate ca majoritatea birourilor de schimb valutar au afisat faptul ca nu percep comision pentru tranzactii, este evident ca intr-un fel sau altul si acestia trebuie sa faca profit. Da, din diferenta de curs se castiga, dar nu la fel de mult si de consistent ca si prin comisioanele percepute. Comisioanele se stabilesc in functie de costul de achizitie al monedelor utilizate. Pe langa aceste costuri se mai adauga si cele de revanzare, de depozitare si de securizare. Sa depozitezi sume consistente de bani este mult mai scump decat pare la prima vedere. Cea mai buna solutie este sa compari ratele de schimb practicate de mai multe birouri din apropierea locuintei sau a biroului tau si sa alegi varianta cea mai avantajoasa.

3. Cererea si oferta pentru moneda pe care vrei sa o cumperi

In general, casele de schimb valutar sunt foarte active in ceea ce priveste pietele monedelor straine populare, cum ar fi: dolarul american, euro, francul elvetian, dolarul canadian si lira sterlina. Pe de alta parte, este posibil ca monedele mai rare sa nu le gasesti usor sau cursul sa fie unul foarte slab. In acest sens, va trebui sa te adresezi unor birouri specializate, care schimba monezi mai rare, cum ar fi: lira turceasca, coroana norvegiana, coroana daneza, coroana suedeza, leva bulgareasca si dolarul australian.

Acestea fiind spuse, cand vrei sa cumperi oricare dintre valutele ei populare mentionate anterior, cel mai bine este sa alegi o casa de schimb Alba Iulia cunoscuta, care are multe sedii. Cu cat numarul de sedii este mai mare, cu atat valuta cumparata este mai multa. Astfel, cursul de schimb oferit este unul mai bun si ai posibilitatea sa negociezi mai mult pretul. Toate aceste alegeri trebuie sa le faci pentru a realiza o economie mai mare.

Daca ai nevoie de una dintre monezile mai rare, nu ai atat de multe optiuni ca in prima situatie. Cel mai probabil vei merge la o banca sau vei cumpara euro/dolar si vei schimba din nou in tara de destinatie. Chiar si asa, verifica daca gasesti prin apropiere o casa de schimb cu mai multe sedii, ce vinde si moneda pe care tu o cauti. Din acelasi motiv, este posibil ca un asemenea exchange sa practice o rata de schimb foarte buna.

Asadar, de fiecare daca cand esti in cautarea unui schimb valutar bun, trebuie sa alegi in functie de adresa, rata de schimb si oferta de monezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *