Calculatoare & Internet

Cu ce ne ajuta SPF atunci cand avem nevoie de web hosting?

Primim foarte des in casuta inbox nenumarate e-mailuri spam de la diverse adrese care contin cate un link sau cate un mesaj fals sau care ne panicheaza in prima faza, dar unii care citesc mai atent stiu ca au fost spamati si blocheaza adresa respectiva de a le mai trimite astfel de e-mailuri. Problema apare cand cei care trimit sunt foarte multi si sunt dificil de depistat si de oprit.

In spatele celor care trimit constant si des astfel de emailuri pot fi tehnologii de hacking si o intreaga echipa care are planuri de a obtine bani prin tehnici ilegale de furt de date si de conturi de hosting. Ajungem sa primim mailuri ciudate de la propria noastra adresa de a-mail, problema e ca nu o putem bloca. Solutia pentru astfel de neplaceri este Sender Policy Framework-SPF care blocheaza primirea acestor e-mailuri depistand ip-ul serverului de pe care se trimit e-mailurile. Practic, atunci cand se trimit e-mailuri de la o anumita adresa de e-mail, serverul destinatarului inregistreaza adresa ip a serverului expeditor,a site-ului sau a casutei de web mail pe care este gazduita. In momentul in care serverul depisteaza un e-mail in asteptare spre inbox, iar expeditorul este aceeasi adresa insa adresa ip a serverului este diferite spf actioneaza bannand e-miailul si expeditorul. In acest timp, serverul destinatar verifica daca ip-ul care trimite are implementata optiunea spf. Daca ip-urile de pe care se trimite mesaje e-mail coincid de fiecare data, atunci serverul permite receptia sa in casuta inbox.

Pentru ca aecste e-mailuri scad increderea oamenilor si a clientilor, institutiile, bancile, business-urile online trebuie sa verifice providerul de gazduire web ca ofera protectia spf. Astfel, acestea nu trimit date personale sau despre conturi pe e-mail: pot if utilizate abuziv de catre acesti hackeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *