Calatorii & vacante

Ce este o inchiriere in regim hotelier, si de ce merita sa investesti in una

Nu este un secret pentru nimeni ca afacerea de inchirieri in regim hotelier este in plina dezvoltare acum. Volumul de calatorii este mai mare ca niciodata, totusi multi oameni cauta experiente diferite decat au fost acum cativa ani.

Cu mai multa flexibilitate oferita de lucratul de acasa, oaspetii pot sta putin mai mult si pot explora un pic mai mult. Turistii de astazi sunt incantati de evadarile in zone mai putin populate, care au un sentiment de acasa departe de casa.

Datorita site-urilor de turism, aceasta industrie a cunoscut o usoara schimbare. Marile corporatii si statiunile de lux nu mai sunt acum cei mai mari jucatori din oras.

Ce este o inchiriere in regim hotelier?

Acest termen se refera la inchirierea unei proprietati sau a unei locuinte temporare pentru o perioada mai scurta, care se poate intinde de la cateva zile la cateva luni. Majoritatea locuintelor sunt inchiriate saptamanal sau lunar (dar se ofera si inchirieri pe o noapte), si sunt o alternativa excelenta la hoteluri, fiind uneori denumite inchirieri de vacanta, explica platforma Regimhotelier.net.

Inchirierile in regim hotelier sunt complet diferite de o statiune, deoarece proprietatea inchiriata poate fi orice – de la o casa multifamiliala pana la un apartament, casa de oras sau cabana. Ele sunt complet mobilate si proiectate pentru a oferi chiriasilor acelasi confort ca pentru un prieten sau un membru al familiei.

Multi oameni care detin o a doua casa sau o proprietate de vacanta isi pot crea venituri suplimentare inchiriind-o atunci cand nu o folosesc. Aceasta activitate a inceput pentru a aduce un venit suplimentar pentru o multime de proprietari, dar pe masura ce a castigat popularitate, multi investitori au gasit interesante castigurile posibile.

Sunt profitabile chiriile pe termen scurt?

Raspunsul scurt este, da — chiriile de vacanta sunt foarte profitabile. Desigur, exista o multime de variabile, cum ar fi locatia, intretinerea proprietatii si costurile initiale, dar contractele de inchiriere pe termen scurt ofera (in general) o rentabilitate mai buna decat un contract de inchiriere pe termen lung.

Cand comparam doua proprietati similare in aceeasi locatie, o inchiriere pe termen scurt va produce de obicei de cel putin doua pana la trei ori mai multe venituri din chirie decat o inchiriere anuala traditionala. In plus, inchirierile in regim hotelier ofera mai multe oportunitati de a actualiza pretul de inchiriere, astfel incat sunt o protectie excelenta impotriva inflatiei.

Trebuie sa gestionez o inchiriere in regim hotelier?

Inchirierile pe termen scurt necesita un pic mai multa munca decat inchirierile anuale. Asta deoarece trebuie sa coordonezi curateniile, sa supraveghezi programul, sa raspunzi la intrebari, sa te ocupi de contabilitate si multe alte aspecte legate de cazare Buzau in regim hotelier.

Daca alegi sa faci singur aceasta munca, vei castiga un profit mai maricel pentru capitalul pe care il investesti. Aceasta activitate este de obicei rezervat profesionistilor experimentati care cunosc toate detaliile afacerii, si doresc sa castige cel mai mare profit posibil.

Daca esti incepator in industrie, sau pur si simplu nu ai timp, poti angaja un administrator de proprietate care sa faca munca grea pentru tine. El va percepe o mica taxa din profitul tau, dar cunostintele si expertiza lui merita din plin.

O companie de management iti poate economisi bani pe termen lung, utilizand contactele lor pentru reparatii, si controland chiriasii pentru a evita evacuarile sau problemele legale. Administratorii de proprietati inchiriate in regim hotelier sunt bine ancorati in industrie, iar cel potrivit te poate invata multe despre aceasta afacere de inchiriere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *