Tot acasa-i mai bine

5 Situatii cand un electrician este alegerea cea mai buna

  1. Instalarea și înlocuirea prizei electrice

Multe articole, postări pe diverse blog-uri și tutoriale online te încurajează să îți instalezi sau să îți înlocuiești priza de unul singur, susținând că este o operțiune sigură și ușoară. Tot ceea ce trebuie să faci este să oprești întrerupătorul camerei. Ei bine, este cât se poate de greșit, întrucât instalarea sau înlocuirea unei prize electrice sau a unui întrerupător este un proiect care necesită experiența și calificarea unui electrician. Este cât se poate de probabil să greșești cablarea. În cel mai fericit caz, o priză cu cablu slab, pur și simplu nu va funcționa, dar în cel mai rău caz va provoca un scurtcircuit care poate deteriora hardware-ul tău sau chiar poate provoca un incendiu. Pur și simplu nu merită riscul!

  1. Repararea și înlocuirea corpurilor de iluminat

Noile corpuri de iluminat pot transforma aspectul unei camere. Este un upgrade surprinzător de rentabil ce poate lumina interiorul casei tale și poate crea un aspect premium pe care potențialii cumpărători îl vor îndrăgi. Dar oare este chiar atât de ușor să scoți dispozitivul vechi, să răsucești câteva fire și să instalezi unul nou? Ei bine, răspunsul este nu. În realitate, există multe lucruri care pot merge prost dacă conectezi și instalezi un nou corp de iluminat.

Ca și în cazul prizelor electrice, o înlocuire a corpurilor de iluminat este destul de riscantă. Riscurile variază de la nefuncționare până la deteriorarea gravă a dispozitivului și a cablării. Nu este exclus nici riscul unui scurtcircuit sau al unui incendiu. Nu încerca să tai colțurile noilor tale corpuri de iluminat. Apelează la electricieni profesioniști!

  1. Instalarea și repararea ventilatoarelor de tavan

Un ventilator de tavan poate face o cameră mult mai confortabilă într-o zi fierbinte, ajutându-te să economisești bani prin menținerea AC-ului oprit mai mult timp. Poate părea evident că acel ventilator de tavan nu este un proiect de bricolaj, dar un număr surprinzător de proprietari încearcă să rezolve aceste proiecte singuri. Nu numai că este o idee periculoasă, dar este și ilegal să rulezi fire noi, de unul singur, fără o licență în domeniu.

De fiecare dată când trebuie să instalezi cabluri noi în pereții sau în tavanul casei, ai nevoie de un expert in electricitate. Electricienii tăi de încredere cunosc toate procedurile necesare, așa că sunt cea mai bună alegere pentru a gestiona instalarea ventilatorului de pe tavan rapid, într-un mod profesionist, dar și eficient în același timp.

  1. Lucrări cu panourile electrice

Panourile electrice preiau electricitatea din rețea și o împart în diferitele circuite ale casei tale. De asemenea, ele direcționează electricitatea prin întrerupătoare, care întrerup fluxul electric când se detectează un scurtcircuit sau o supratensiune. Acestea sunt sisteme incredibil de importante și sunt, de asemenea, echipamente tehnice foarte ușor de instalat incorect. Cablajul defect al panoului electric poate duce la o calitate slabă a energiei, nefiabilitate sau chiar defecte periculoase care pot cauza costuri suplimentare, sau chiar incendii.

Dacă ai instalat recent un supliment în casă sau te gândești să îți alimentezi magazia din curte, nu risca cu cablarea. Poate fi tentant să rulezi un prelungitor în magazia sau garajul tău decomandat, dar asta este de fapt împotriva legii! Prelungitoarele sunt proiectate pentru utilizarea temporară și vei încălca codurile de construcție din zonă. Ai nevoie de cabluri instalate profesional în conducte aprobate cu un panou electric certificat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.