Tot acasa-i mai bine

4 Reguli de urmat atunci cand cumparati mobila la mana a doua

Cumpararea de mobila second-hand are multe avantaje – inclusiv economisirea de bani – dar alegerea unei piese proaste poate insemna un dezastru. Treceti potentialele achizitii prin aceste teste inainte de a le aduce acasa.

Mobila este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti cumpara la mana a doua, dar acest lucru este valabil doar atunci cand alegi obiectele de mobilier potrivite. Daca va faceti timp pentru a selecta mobilier de inalta calitate si in stare buna, va puteti ajuta sa va mobilati casa fara sa cheltuiti prea multi bani. Cu toate acestea, daca nu acordati o atentie deosebita unor considerente cheie, mobilierul second-hand pe care il alegeti se poate dovedi a fi o risipa de bani – sau, chiar mai rau, un pericol pentru sanatate sau siguranta.

Continuati sa cititi pentru a identifica cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand vizitati magazine de mobila second hand Satu Mare.

1. Nu cumparati saltele folosite.

Saltelele sunt unul dintre cele mai proaste lucruri pe care sa le cumperi la mana a doua. Desi poate fi tentant sa cumperi o saltea folosita in loc sa cheltuiesti mult mai mult pe o saltea noua, economiile pur si simplu nu merita. Saltelele pot absorbi mirosuri, pete si chiar substante periculoase – la urma urmei, nu stii nimic despre persoanele care au dormit pe saltea inainte de a o vinde.
Achizitionarea de lenjerie de pat folosita creste, de asemenea, riscul de a introduce mucegai, gandaci de pat si acarieni in casa dumneavoastra. Desi saltelele folosite nu sunt o idee buna pentru nimeni, evitati-le mai ales atunci cand alegeti o saltea de patut pentru un bebelus.

2. Evitati mobilierul care miroase ciudat.

Un miros neplacut ar trebui sa excluda si o piesa de mobilier second-hand. Mobila, in special piesele tapitate, poate absorbi mirosul de fum, miros de animale de companie, urina, mirosuri de bucatarie si multe altele. Odata ajunse in tesatura, aceste mirosuri pot fi foarte greu de indepartat.

De fapt, daca aduceti mobila urat mirositoare in casa, mirosul ar putea fi absorbit de celelalte piese de mobilier din spatiu. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care magazinele locale de vechituri nu doresc donatii de acest tip de obiecte.

3. Verificati daca exista semne de deteriorare structurala.

Inainte de a achizitiona orice mobilier la mana a doua, este important sa inspectati indeaproape fiecare piesa pentru a vedea daca exista semne de daune majore. In timp ce puteti retusa sau repara cu usurinta defectele cosmetice, daunele structurale vor fi mai greu si mai costisitor de reparat.
In timp ce inspectati piesa, cautati fisuri, picioare sau suporturi rupte si semne de reparatii anterioare – daca gasiti oricare dintre acestea este un semn de avertizare ca este posibil ca mobila sa nu fie solida din punct de vedere structural. Daca va uitati la scaune sau canapele, asezati-va in ele si ascultati daca exista sunete de pocnituri sau scartaituri care ar putea indica o problema.

4. Confirmati ca toate piesele sunt prezente.

De asemenea, este important sa confirmati ca nu lipseste nicio piesa. De exemplu, daca achizitionati un set de comode, verificati de doua ori daca toate sertarele, trapele de sertare, oglinda si feroneria sunt prezente si contabilizate. De asemenea, in cazul rafturilor, asigurati-va ca sunt incluse toate rafturile (si cuierele de raft) de care veti avea nevoie. Piesele lipsa pot fi dificil de inlocuit, mai ales in cazul unei piese de mobilier mai vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *